Städtjänst
Städtjänst

Vardagshjältar

Publicerad: 15/12, 2020

Carina Wahlström berättar att de i våras började med rengöringsmedel som innehåller desinfektionsmedel, engångshandskar och engångsdukar när de torkar av ute på jobben. I bilarna har de numera engångshandskar och handsprit.

När hon inte arbetar på kontoret hoppar hon in på alla slags städningar, hos privatpersoner, i trapphus och på kontor. De hon möter ute på jobb är duktiga på att hålla avstånd. Vissa arbetsplatser har ändrat tiden så att de städar när lokalerna är tomma.

– När man väl är ute hos kunden känner man sig trygg.

Vissa arbetsplatser har beställt mer städning. Efterfrågan på att "nollställa" lokaler har också ökat. Det innebär att de sprejar en vätska i luften, som sedan sprider sig i rummet och dödar virus. De har munskydd om någon de städar hemma hos önskar det.

På deras egna kontor har de tagit bort hälften av borden i lunchrummet och åker numera direkt ut på jobben på morgonen i stället för att samlas där.

Hon är glad att kunna jobba och hjälpa till så att det blir städat.

– Det känns jättebra, det är jätteviktigt.

Klicka på länken (krävs plusabonnemang) för att läsa hela artikeln https://www.gd.se/artikel/erika-adam-och-carina-vardagshjaltar-som-haller-samhallet-igang-vi-maste-ta-tag-i-folk-och-vara-nara

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK